Zupa z czerwonym winem

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z czerwonym winem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z czerwonym winem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z czerwonym winem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z czerwonym winem

Składniki:

  • mięsa wieprzowego lub wołowego [500 g]
  • boczku wędzonego
  • cebule [2 szt.]
  • oleju [2 łyżki]
  • czerwonego wina [150 ml]
  • bulionu mięsnego może być z kostki [600 ml]
  • czosnku [1 ząbek]
  • tymianku [0.5 łyżeczki]
  • liść laurowy
  • duże marchewki [2 szt.]
  • czerwona papryka [1 szt.]
  • żółta papryka [1 szt.]
  • posiekanej natki pietruszki [2 łyżki]

Przygotowanie:

Mięso pokroić na kawałki, boczek(130 g) w kostkę. Cebulę obrać pokroić na talarki.
W garnku na silnie rozgrzanym oleju podsmażyć mięso i boczek, często
mieszając. Dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Wlać wino i
bulion mięsny. Czosnek pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka. Dodać tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę
obrać,pokroić na plasterki wrzucić do garnka 25 minut przed końcem
gotowania. Papryki pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne, umyć
pokroić na paski i dodać do zupy na 10 minut przed zakończeniem
gotowania zupy. Zupę posypać posiekaną natką pietruszką.
Zupę można podać z każdym rodzajem chleba,który maczany z zupie jest bardzo smaczny.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa rybna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem