Sałatka z tuńczyka

autor: , kategoria: sałatki, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-14
  • Sałatka z tuńczyka

Składniki:

Przygotowanie:

1. Ugotować jaja na twardo.
2. Tuńczyka odsączyć, wyjąć na miskę i jeśli jest w kawałkach rozdrobnić widelcem.
3. Kukurydzę odsączyć na sitku.
4. Fasolkę odsączyć na sitku i przepłukać krótko wodą.
5. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
6. Wymieszać wszystkie składniki.
7. Pokroić drobno ugotowane wcześniej jaja i dodać do sałatki.
8. Sałatkę doprawić majonezem, keczupem i przyprawami.

9. Do sałatki można wedle uznania dodać jeszcze ryż gotowany na sypko, pomidory i ogórki kiszone.

Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • kasiasiar, 2009-12-15 11:16:35
    kasiasiar
    2
    uwielbiam takie sałatki z tuńczykiem można dodać do nich to co akurat mamy w lodówce, dowolnie komponowac dodatki
    zawsze smakuje wybornie
    najbardziej lubię wersję z ryżem i ogórkiem konserwowym
  • anetka832, 2010-01-12 16:12:15
    anetka832
    1
    Prosty przepis, a efekt świetny. Ja dodaję zwykłe ( znaczy kurze jajka i często groszek konserwowy. Czasem modyfikuję tą podstawową wersję o to, co akurak posiadam w lodówce ( np. żółty ser pokrojony w kostkę, pomidory, ogórki - świeże, kiszone, konserwowe - tuńczyk smakuje mi ze wszystkim )

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem