Gulasz węgierski w polskiej wersji

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz węgierski w polskiej wersji
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz węgierski w polskiej wersji
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz węgierski w polskiej wersji
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gulasz węgierski w polskiej wersji

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać,
zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, podlać rosołem,
wsypać paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą. Czerwoną fasolę
odcedzić. Przecier pomidorowy wymieszać z 3/4 szklanki przegotowanej wody i śmietaną i wraz z czosnkiem, czerwoną fasolę, brokułem dodać do mięsa. Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki
Przykryć i dusić jeszcze około 15 minut. Podawać z ryżem

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 75 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • pinaplesss, 2012-03-02 17:54:07
    pinaplesss
    0
    Gulasz jest pyszny! Tylko ja zamiast brokuła dodałam pora, bo mi jakoś nie pasował oraz dodatkowo przyprawiłam słodka papryką. Podobno bazą węgierskiego gulaszu jest właśnie podsmażona papryka ostra ze słodką. Wyszło przesmacznie
  • asiczkaPL, 2012-07-10 15:11:47
    asiczkaPL
    1
    rewelacja POLECAM
  • Inspire, 2013-09-21 22:38:08
    Inspire
    0
    Przepis wypróbowany, smakowało wszystkim wyszło u mnie bardziej pomidorowo, bo dodałam jeszcze świeżych pomidorów, ale i tak było świetne.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem