Garnek pełen ryżu i warzyw

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Garnek pełen ryżu i warzyw
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Garnek pełen ryżu i warzyw
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Garnek pełen ryżu i warzyw
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Garnek pełen ryżu i warzyw

Składniki:

  • mięsa wieprzowego np. karkówka,szynka [500 g]
  • ryżu długoziarnistego [100 g]
  • pieczarek [250 g]
  • zielonej fasolki szparagowej [250 g]
  • pomidory [3 szt.]
  • czosnku [2 ząbki]
  • duża cebula
  • duża czerwona papryka
  • posiekanej natki pietruszki [2 łyżki]
  • posiekanego kopru [1 łyżka]
  • sól,pieprz do smaku
  • słodkiej papryki [1 łyżeczka]
  • majeranku [1 łyżka]
  • bazylii i oregano [0.5 łyżeczki]
  • 2-3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na
złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką,
majerankiem,bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę,
zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory
sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę
szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie
warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać
wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać
pietruszkę i koper, wymieszać.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki schabowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem