Karmuszka

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karmuszka

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie przez 10 godzin. Potem gotujemy do miękkości i pozostawiamy w wywarze.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę obieramy, kroimy na krążki a kapustę w dużą kostkę. Boczek kroimy w średnią kostkę. Mięso również kroimy w kostkę, oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym smalcu. Warzywa, boczek i mięso wkładamy do dużego garnka, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, majeranek, kminek. Podlewamy tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa, dolewamy wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy ugotowaną fasolę z wywarem, koncentrat pomidorowy, śmietanę. Całość gotujemy przez 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe