Sycąca zupa

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sycąca zupa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sycąca zupa

Składniki:

  • wieprzowina [50 dag] (lub mięso wołowe)
  • sos słodko-kwaśny [1 szt.] (np. Łowicz)
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (z czerwoną i zieloną papryką np. Bonduelle)
  • fasola czerwona konserwowa [1 op.]
  • bulion [1 l] ( mięsnego z kostki 1 kostka bulionu na litr gorącej wody)
  • przecier pomidorowy [3 łyżki]
  • natka pietruszki [3 łyżki] (posiekanej)

Przygotowanie:

Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut.

Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut.

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Polki znają prawo: Testament

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)