Grzybowe roladki

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Grzybowe roladki

Składniki:

  • pierś kurczaka [2 szt.] (ilość sztuk dowolna)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka (polecam ziołową Prymat)
  • wykałaczki [10 szt.] (tyle aby dobrze spiąć)
  • serek topiony [2 szt.] (grzybowy lub pieczarkowy, 1 serek do 1 piersi)
  • rękaw do pieczenia [1 szt.]

Przygotowanie:

- Piersi myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Przekrawamy na kieszonki. Kieszonki solimy, pieprzymy i wkładamy do nich serek topiony.
- Spinamy wykałaczkami, aby serek nie wypłynął.
- Posypujemy po wierzchu przyprawą, polecam ziołową przyprawę do kurczaka Prymat - super pachnie:)
- Wkładamy roladki do rękawa do pieczenia.
- Pieczemy 40 min. w temp. 200 st.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciastka dyniowe

Komentarze

  • Seona, 2012-02-29 12:45:28
    Seona
    Zapomniałam dopisać, że z serkiem topionym grzybowym roladki naprawdę ślicznie pachną i w środku mięsko jest super kremowe i przyprawione. Tej soli do środka to wystarczy odrobina
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem