Zupa węgierska

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa węgierska

Składniki:

Przygotowanie:

1. Wołowinę pokrój w kostkę i przesmaż na 1 łyżce oleju na rumiano, następnie mięso przypraw solą i pieprzem. Po upływie ok 10 minut, podlej wołowinę bulionem warzywnym i duś około 1 godziny.

2. Czosnek i cebulę pokrój w drobną kosteczkę i przesmaż na pozostałej części oleju.

3. Paprykę również pokrój w kosteczkę, pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i również pokrój w kostkę.

4. Do przesmażonej na szklisto cebuli i czosnku dodaj pokrojoną paprykę, po około 10 minutach pomidory i duś całość ok 15 minut.

5. Połącz mięso z zawartością patelni, dodaj ziemniaki,pozostałe przyprawy i gotuj jeszcze około 15 minut.

Gotowe. Podawaj z pieczywem!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem