Toskańska zupa krem z Porów

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2012-03-07
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Toskańska zupa krem z Porów
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Toskańska zupa krem z Porów

Składniki:

Przygotowanie:

Pory kroimy drobno w plasterki i podsmażamy na garnku. Powinien wytworzyć się sok, jeżeli nie udało się nam to, to podlewamy je odrobiną wody i dodajemy 2 łyżki
mąki. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy (ok.10 min). Następnie powoli dolewamy bulionu i mieszamy. Dodajemy sól i pieprz, to w zupełności wystarczy, zupa będzie i tak aromatyczna. Gotujemy około 40 - 50 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie pory się rozpuszczą i zupa stanie się kremem.
Chleb tostowy kroimy w kosteczkę i zapiekamy w piekarniku (z termoobiegiem). Gorące grzanki wysypujemy na miseczkę z zupą. Posypujemy parmezanem, dodajemy listek bazylii.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • suchykot, 2013-03-22 17:15:52
    suchykot
    bardzo chętnie wypróbuję taki krem, uwielbiam pora
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem