Orzechowe musli

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2012-03-09
  • Orzechowe musli

Składniki:

  • płatki żytnie [0.75 szklanki] (lub owsiane)
  • mleko [0.5 szklanki] ((sojowe lub krowie))
  • masło orzechowe [2 łyżki] (z zawartością orzechów min.90%, niesłodzone)
  • jabłka [0.5 szt.]
  • rodzynki [3 łyżki]
  • orzechy nerkowca [1 łyżka] ((lub inne lubiane))

Przygotowanie:

Alternatywa dla znudzonych standardowym musli:)

Do miseczki wrzucić masło orzechowe, rodzynki, orzechy i pokrojoną w drobną kostkę połówkę jabłka (lub inne dodatki według własnego uznania).
Zagotować płatki z mlekiem (wlać tylko tyle, by je przykryło). Gorące płatki przełożyć do miseczki, dobrze wymieszać (masło orzechowe powinno się rozpuścić).
Nie trzeba słodzić - rodzynki są wystarczająco słodkie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką