Ciasto marchewkowe

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2012-03-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto marchewkowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto marchewkowe

Składniki:

  • cukier brązowy [1.5 szklanki]
  • olej [1 szklanka]
  • jajka [4 szt.]
  • soda oczyszczona [1 łyżeczka]
  • proszek do pieczenia [1.5 łyżeczki]
  • cukier cynamonowy [1 op.]
  • aromat cytrynowy do ciast [1 op.]
  • marchew [1.5 szklanki] (starta)
  • mąka pszenna [2 szklanki]

Przygotowanie:

Utrzeć olej z cukrem. Wbijać do tego po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dosypać mąkę, proszek, sodę i cukier cynamonowy lub cynamon. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Na koniec dodać kilka kropel aromatu cytrynowego.

Ciasto przełożyć do blaszki wysypanej bułką tartą i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.

Upieczone i ostudzone polać gotową polewą cytrynową De Luxe dr Oetkera ;)
Dowolnie ozdobić;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pleśniak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką