Chocolate scones

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasteczka , dodano: 2012-03-26
  • Chocolate scones

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę przesiej ze spulchniaczami. Rozetrzyj z masłem pomiędzy palcami, aż nie osiągnie konsystencji drobnych chlebowych okruszków. Dosyp cukier i chocolate chips. Mieszając, stopniowo dolewaj mleko i zagnieć - ciasto powinno być miękkie i dawać się bez problemu uformować.

Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 2,5 cm. Pokrój go na 10 kwadratów i umieść w formie, oddalone od siebie. Wierzch bułeczek posmaruj odrobiną mleka.

Piecz w 220 st. przez ok. 10-12 minut. Przestudź lekko.

Smacznego!
Przepis z "1001 Cupcakes, Cookies & other tempting treats"

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe