Chocolate scones

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasteczka , dodano: 2012-03-26
  • Chocolate scones

Składniki:

  • mleko [150 g]
  • cukier [1 łyżka]
  • soda oczyszczona [1 łyżeczka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • mąka [270 g]
  • czekolada [55 g] (groszki czekoladowe)
  • masło [70 g] (lekko zmiękczonego masła, pokrojonego na kawałki)

Przygotowanie:

Mąkę przesiej ze spulchniaczami. Rozetrzyj z masłem pomiędzy palcami, aż nie osiągnie konsystencji drobnych chlebowych okruszków. Dosyp cukier i chocolate chips. Mieszając, stopniowo dolewaj mleko i zagnieć - ciasto powinno być miękkie i dawać się bez problemu uformować.

Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 2,5 cm. Pokrój go na 10 kwadratów i umieść w formie, oddalone od siebie. Wierzch bułeczek posmaruj odrobiną mleka.

Piecz w 220 st. przez ok. 10-12 minut. Przestudź lekko.

Smacznego!
Przepis z "1001 Cupcakes, Cookies & other tempting treats"

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Paluchy wiedźmy na Halloween FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe