Placki z gotowanych ziemniaków

autor: , kategoria: placki , dodano: 2012-03-26
  • Placki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Ubijamy tłuczkiem albo przeciskamy przez praskę. Studzimy(ja wykorzystałem ziemniaki pozostałe od obiadu).

Do ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, opłukaną i drobno pokrojoną pietruszkę oraz obraną i drobno pokrojoną cebulę. Wszystko mieszamy, zarabiamy masę i doprawiamy do smaku.

Na patelni rozgrzewamy olej. Z ciasta formujemy małe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Nadmiar tłuszczu można osączyć na papierowych serwetkach.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe