Kremowy omlet z łososiem

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2012-03-26
  • Kremowy omlet z łososiem

Składniki:

  • jajka [4 szt.]
  • sól
  • pieprz
  • oliwa [4 łyżki]
  • skórka z cytryny
  • ser twarogowy [4 łyżki] (kremowy)
  • łosoś [100 g] (wędzony)
  • rukola (garść)
  • ser parmezan [3 łyżki] (tarty)

Przygotowanie:

Rozmąć jajka, dopraw solą i pieprzem.
Wylej na dobrze rozgrzaną patelnię.
Gdy jajka się lekko zetną, ułóż na omlecie kawałki łososia i małe porcje twarożku.

Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i smaż ok. 2-3min, aż góra omletu się zetnie.
Danie podawaj udekorowane rukolą, parmezanem i skórką cytrynową.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Co można zrobić z białek?

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem