Wywar z włoszczyzny

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Wywar z włoszczyzny

Składniki:

  • marchew [40 dag]
  • pietruszka [10 dag]
  • seler [15 dag]
  • por [20 dag]
  • cebula [20 dag]
  • masło [5 dag]
  • sól

Przygotowanie:

Włoszczyznę (wraz z cebulą) obrać, opłukać, pokroić, a następnie – mieszając – przez 10 min podgrzewać w rondlu na stopionym maśle. Przełożyć do dużego garnka, zalać 9 szklankami wody (2,5 litra), doprowadzić do wrzenia, posolić i na niedużym ogniu gotować pod przykryciem przez 2 godz. Starannie odcedzić warzywa i mocno odcisnąć. Wywar można przechowywać w lodówce 3 dni (zamrożony – 6 tygodni).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: surówka z marchewki

Komentarze

  • marissima, 2010-06-12 21:07:47
    marissima
    pozywna podstawa do każdej z zup
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem