Wywar z włoszczyzny

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Wywar z włoszczyzny

Składniki:

Przygotowanie:

Włoszczyznę (wraz z cebulą) obrać, opłukać, pokroić, a następnie – mieszając – przez 10 min podgrzewać w rondlu na stopionym maśle. Przełożyć do dużego garnka, zalać 9 szklankami wody (2,5 litra), doprowadzić do wrzenia, posolić i na niedużym ogniu gotować pod przykryciem przez 2 godz. Starannie odcedzić warzywa i mocno odcisnąć. Wywar można przechowywać w lodówce 3 dni (zamrożony – 6 tygodni).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • marissima, 2010-06-12 21:07:47
    marissima
    pozywna podstawa do każdej z zup
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe