Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Wywar z włoszczyzny

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Wywar z włoszczyzny

Składniki:

Przygotowanie:

Włoszczyznę (wraz z cebulą) obrać, opłukać, pokroić, a następnie – mieszając – przez 10 min podgrzewać w rondlu na stopionym maśle. Przełożyć do dużego garnka, zalać 9 szklankami wody (2,5 litra), doprowadzić do wrzenia, posolić i na niedużym ogniu gotować pod przykryciem przez 2 godz. Starannie odcedzić warzywa i mocno odcisnąć. Wywar można przechowywać w lodówce 3 dni (zamrożony – 6 tygodni).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • marissima, 2010-06-12 21:07:47
    marissima
    pozywna podstawa do każdej z zup
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo