Zapiekanka z łososia

autor: , kategoria: ryby, kuchnia fusion , dodano: 2009-12-15
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zapiekanka z łososia
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Zapiekanka z łososia

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki podgotować, pokroić w kostkę. Cebulkę i pieczarki pokroić, podsmażyć z tymiankiem. Łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natrzeć pieprzem cytrynowym i skropić cytryną. Cukinię obrać (jak młoda - nie), wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wyglądają dobrze jeśli się je pokroi niezbyt drobno- najlepsze są kostki ok. 2x2 cm. W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: ziemniaki - posolić+potymiankować, pieczarki, cukinia- posolić+potymiankować, łosoś- posolić+potymiankować. Na wierzch położyć pokrojoną mozarellę, przykryć naczynie i wstawić do piekarnika 180 st.C (termoobieg 160 st.C) na ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę z naczynia, wstawić odkryte na dalsze 10 minut.

Po tym czasie sprawdzić - jeśli ryba jest upieczona - można jeść :)

14.12.2009

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • madziarra, 2009-12-17 18:20:16
    madziarra
    Uwielbiam łososia pod każdą postacią, na pewno wypróbuje przepis
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-08 02:43:28
    ewelline
    Cos wspaniałego! uwielbiam lososia ma takie delikatne pyszne mięsko -niebo dla podniebienia!!!
    Komentarz
  • studentkaAM, 2012-06-17 08:51:18
    studentkaAM
    0
    Bardzo fajny przepis! Jak ryb nie znoszę, tak tą zapiekankę zjadłam z apetytem W końcu podane "prawdziwe czasy" pieczenia, po których nic się nie przypala
    Wyszło smacznie, szybko, a zadowolenie mojego wymagającego taty - bezcenne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe