Feta w zalewie ziołowej

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-03-28
  • Feta w zalewie ziołowej

Składniki:

  • ser feta [1 kostka]
  • olej rzepakowy [0.5 l]
  • zioła prowansalskie [1 łyżeczka]
  • tymianek [0.5 łyżeczki]
  • bazylia [0.5 łyżeczki]
  • rozmaryn [0.5 l]
  • oliwa z oliwek [0.5 l]

Przygotowanie:

Kroimy fetę w kosteczkę taką jak do sałatki. Ja fetę kupuję na kilogramy nie w gotowym opakowaniu ponieważ na kg jest twardsza i smaczniejsza . Wkładam pokrojony ser do pojemnika z szczelnym zamknięciem np: słój . Olej lub oliwę mieszam z ziołami i zalewam fete, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki. Na następny dzień feta jest już gotowa do sałatek a także sama jako przekąska . Olej bądź oliwę z ziołąmi wykorzystuje do sałatek . Smacznego !!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić popcorn

Komentarze

  • heart_shaped_box, 2012-03-28 17:52:05
    heart_shaped_box
    brzmi calkiem fajnie, ale musze sprobowac to z mozzarella !
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką