Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem

autor: , kategoria: placki , dodano: 2012-03-29
  • Mniam: 20
    Mniam zdjęcie! Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem
    Mniam: 20
    Mniam zdjęcie! Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem

Składniki:

  • ser twarogowy [250 g]
  • kefir [125 g] (może być jogurt naturalny)
  • jajka [3 szt.]
  • cebula biała [1 szt.] (1 duża lub 2 małe)
  • szczypior [0.5 pęczka]
  • mąka [5 łyżek] (czubate)
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni.
Twaróg (użyłam lekkiego President) zmieszać z mąką, jajkami i kefirem. Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto wyjdzie raczej gęste.
Dodać cebulę wraz z olejem na którym się smażyła. Odstawić na 15 minut.
Na koniec dodać posiekany szczypior, wymieszać i smażyć.
Wyszło mi 12 placków.
Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Racuchy z jabłkami FB

Komentarze

  • -mimbla-, 2012-12-09 12:56:42
    -mimbla-
    0
    Jeden z moich ulubionych przepisów
    Pierwszy raz zrobiłam placki latem i od tego czasu zrobiłam je kilkanaście razy. Są lekkie, niezbyt kaloryczne i przepyszne
  • Meariel, 2012-12-13 15:20:41
    Meariel
    0
    Pycha! Placki są lekkie i delikatne, rozpływają się w ustach! Dzięki za przepis

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem