Dorsz w porach

autor: , kategoria: ryby, kuchnia polska , dodano: 2009-12-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Dorsz w porach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Dorsz w porach

Składniki:

Przygotowanie:

Każdy płat ryby pokroić (np. na 3 części). Na patelni rozgrzać oliwę, wyłozyć na nią rybę, ściąć białko z obu stron. Rybę przełozyć do żaroodpornego naczynia. Białe części porów pokroić w cienkie półplasterki, poddusić na maśle; przełożyć do naczynia z rybą. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do piekarnika 160 st.C. (termoobieg) na jakieś 15 minut.

Rybę przed podaniem można skropić sokiem z cytryny.

14.12.2009

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Ashira, 2010-01-04 13:14:51
    Ashira
    1
    bardzo lubię połączenie ryby z porami.
    ja bym co prawda nie przysmażała ryby najpierw a od razu włożyła do naczynia, pora można przysmażyć aby mieć pewność, że będzie miękki.
    ja lubię zalać to jeszcze śmietaną i od razu mam pyszny sos.
  • koszatniczka320, 2010-03-23 13:55:18
    koszatniczka320
    -1
    rybę tak bez żadnych przypraw usmażyć? ani soli? ani pieprzu? ani ziółek?
    wydaje mi się że to posypanie sola i pieprzem przed pieczeniem niewiele doda do smaku ryby
  • Sklep_Rafa_pl, 2013-05-21 08:51:19
    Sklep_Rafa_pl
    0
    Przepis fajny, jednakże oszczędziłbym dodawania masła do ryby. Oliwa i masło raczej ze sobą nie współgrają.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem