Szynka pieczona w ziołach

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka pieczona w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka pieczona w ziołach

Składniki:

  • sól czosnkowa
  • jałowiec
  • pieprz czarny
  • kminek
  • majeranek
  • szynka [1 kg] (wieprzowa)
  • papryka (przyprawa) (słodka)

Przygotowanie:

Wszystkie przyprawy utrzeć w moździerzu. Wymieszać. Szynkę związać ściśle sznurkiem, natrzeć częścią przypraw, resztę odstawić. Szynkę wstawić na min.24 godziny do lodówki pod przykryciem. W międzyczasie można znowu natrzeć przyprawami. Potem włożyć
do rękawa do pieczenia. Piec 2 gdziny w 180 stopniach. Idealna nie tylko na świąteczny stół.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 140 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z szynki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe