Szynka pieczona w ziołach

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka pieczona w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka pieczona w ziołach

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie przyprawy utrzeć w moździerzu. Wymieszać. Szynkę związać ściśle sznurkiem, natrzeć częścią przypraw, resztę odstawić. Szynkę wstawić na min.24 godziny do lodówki pod przykryciem. W międzyczasie można znowu natrzeć przyprawami. Potem włożyć
do rękawa do pieczenia. Piec 2 gdziny w 180 stopniach. Idealna nie tylko na świąteczny stół.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 140 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe