Kolorowy mazurek

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowy mazurek

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:
Mąkę przesiej, posiekaj z zimnym masłem.
Wlej wodę, dodaj sól i szybko zagnieć kruche ciasto.
Zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem.
Ciasto rozwałkuj i uformuj w dowolnym kształcie (jajka, zając itp.) Można lekko unieść boki aby masa nie wypływała.
Piecz ok. 20 min w 190*C. Wystudź.
Masa:
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
Dodaj śmietankę i masło, dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając aż masa zgęstnieje.
Gotową masę wylej na kruchy spód i udekoruj dopóki masa będzie ciepła.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem