Baranek Wielkanocny

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Baranek Wielkanocny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Baranek Wielkanocny

Składniki:

Przygotowanie:

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.

Formę "baranka" dokładnie wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.

Do dekoracji użyłam lukru (białka+ cukier puder+2krople soku z cytryny) i masy plastycznej na bazie glukozy (dostępna w sklepie wraz z przepisem na masę)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe