Szynka wieprzowa do chlebka

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka wieprzowa do chlebka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Szynka wieprzowa do chlebka

Składniki:

Przygotowanie:

Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce. Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Rozgrzać piekarnik do 190'', mięso wyciągnąć z folii, do naczynia żaroodpornego wlać 0,5 szklanki wody i ułożyć szynkę, naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.

Szynka najlepiej smakuje z chlebkiem i musztardą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem