Pasztet drobiowy z żurawina

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet drobiowy z żurawina
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet drobiowy z żurawina
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet drobiowy z żurawina
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasztet drobiowy z żurawina

Składniki:

Przygotowanie:

Udka i filety układamy w dużym garnku i zalewamy wodą, po zagotowaniu dodajemy obrane warzywa i słoninę - gotujemy.
Kiedy wszystko będzie już miękkie dodajemy wątrobę i jeszcze chwilę gotujemy. Zawartość garnka, odcedzamy i studzimy, wszystko kroimy na mniejsze kawałki. Cebule trzemy na tarce lub kroimy w małą kostkę i dodajemy do mięsa. Wszystko mielimy razem z namoczoną w wodzie bułką minimum trzy razy, doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy żółtka - mieszamy a na końcu dodajemy ubite białka i żurawinę.
Piekarnik rozgrzewamy do 210'' foremki np. keksówki wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę pasztetową i pieczemy około 1 godzinę.
Pasztet jest bardzo delikatny, jeśli nie będzie się go dało ładnie pokroić można go wyłożyć do miski, idealnie nadaje się do smarowania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 130 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem