Faszerowane jajka

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-04-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka

Składniki:

Przygotowanie:

1. Jajka ugotować na twardo.Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach,cebulkę pokroić w kostkę.Wrzucić razem na patelnie na rozgrzany olej i dusić. Ogórka, szczypiorek drobno pokrój. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Jajka obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na połówki.Wyjąć żółtka i dodać je do farszu(zetrzeć na tarce ),dokładnie wymieszać(powstanie taka "papka")

3. W miejscu gdzie były żółtka połówki jajek napełniać farszem (najlepiej robi sie to małą łyżeczką)i ładnie uklepać.

4. połowe jajek zawsze dekoruje majonezem,a drugą połowe keczupem. Jajka można też posypać szczypiorkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe