Jajka faszerowane rzeżuchą

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane rzeżuchą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane rzeżuchą

Składniki:

Przygotowanie:

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Drobno pokrojoną parówkę ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy (farsz powinien być pulchny i lekko pikantny). Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy papryką, porcją majonezu, posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy rzeżucha nie traci świeżości i wygląda apetycznie.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • vanniaa, 2012-04-05 21:24:01
    vanniaa
    1
    podoba m sie bardzo sposob prezentacji jajek, nie wpadlam na no, zeby polozyc je na stojaca!
    nadzienie niestety mnie nie uwiodlo, tzn ta parowka mi sie tam nie widzi, reszta ok.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe