Jajka faszerowane rzeżuchą

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane rzeżuchą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane rzeżuchą

Składniki:

  • jajka [5 szt.]
  • majonez [1 łyżka]
  • musztarda [1 łyżeczka]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • rzeżucha [1 pęczek]
  • parówki [1 szt.]

Przygotowanie:

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Drobno pokrojoną parówkę ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy (farsz powinien być pulchny i lekko pikantny). Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy papryką, porcją majonezu, posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy rzeżucha nie traci świeżości i wygląda apetycznie.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jajecznica na parze

Komentarze

  • vanniaa, 2012-04-05 21:24:01
    vanniaa
    1
    podoba m sie bardzo sposob prezentacji jajek, nie wpadlam na no, zeby polozyc je na stojaca!
    nadzienie niestety mnie nie uwiodlo, tzn ta parowka mi sie tam nie widzi, reszta ok.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe