Klopsiki z jajek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-04
  • Klopsiki z jajek

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • ziemniaki [4 szt.]
  • cebula biała [1 szt.]
  • masło [1.5 łyżki]
  • curry [0.5 łyżeczki]
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, rozetrzeć na puree. Cebulę posiekać, podrumienić na maśle dodając curry. Jajka posiekać, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę wymieszać, uformować klopsiki. Obtoczyc je w bułce, w jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na oleju. Można podawać je do obiadu z ziemniakami lub ryżem i surówką. Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Szpinakowe ravioli

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką