Klopsiki z jajek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-04
  • Klopsiki z jajek

Składniki:

Przygotowanie:

4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, rozetrzeć na puree. Cebulę posiekać, podrumienić na maśle dodając curry. Jajka posiekać, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę wymieszać, uformować klopsiki. Obtoczyc je w bułce, w jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na oleju. Można podawać je do obiadu z ziemniakami lub ryżem i surówką. Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe