Rolada ze szpinakiem i łososiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-07
  • Rolada ze szpinakiem i łososiem

Składniki:

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz. Gdy nie będzie wilgotny wyłączamy z gazu i zostawiamy aż ostygnie. Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do szpinaku. Mieszamy i wylewamy na dużą blachę ( tą, co jest zwykle z piekarnikiem) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 190 stopni. Przystygnięty placek smarujemy serkiem ( możemy kupić zwykły almette i dodać do niego chrzan). Kładziemy na to łososia tak, by cały placek był nim pokryty. Przekrajamy placek na pół i zwijamy obie części jak roladę. Następnie obwijamy je ściśle w folię i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kroimy w plastry i podajemy jako przystawkę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe