Cytrynowe muffinki bezglutenowe

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2012-04-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowe muffinki bezglutenowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowe muffinki bezglutenowe

Składniki:

  • jajka [2 szt.]
  • cukier [125 g]
  • olej [50 g]
  • cytryna [1 szt.]
  • cukier puder [100 g]
  • mąka [160 g] (Ekstra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej)
  • proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki] (bezglutenowy)

Przygotowanie:

Cytrynę wyszoruj i wytrzyj, a następnie wyciśnij sok. Jajka ubijaj z cukrem na puch. Ubijając, dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj połowę soku z cytryny. Wszystko wymieszaj i przełóż do wyłożonej papierowymi foremkami formy do pieczenia mufinek.
Piecz w temp. 180 st. C około 15 minut.
Cukier puder utrzyj z resztą soku cytrynowego. Powstałym lukrem posmaruj mufinki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl - Muffinki wielkanocne

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem