Czkoladowa baba bezglutenowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2012-04-08
  • Czkoladowa baba bezglutenowa

Składniki:

  • cukier puder [0.5 szklanki]
  • jajka [3 szt.]
  • kakao [2 łyżki]
  • olej [0.5 szklanki]
  • mąka [1 szklanka] (Ekstra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej)
  • proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki] (bezglutenowy)
  • olej (do wysmarowania formy)
  • mąka (bezglutenowa, do posypania formy)

Przygotowanie:

Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, ciągle ucierając, dodaj olej, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Formę do babek wysmaruj olejem i posyp mąką. Ciasto przełóż do formy i piecz w temp. 180 st. C około 40 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sernik z makiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta