Truskawka i kokos w Wielkanocnym cieście

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2012-04-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Truskawka i kokos w Wielkanocnym cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Truskawka i kokos w Wielkanocnym cieście

Składniki:

  • truskawki [150 g]
  • olej słonecznikowy [120 ml]
  • cukier trzcinowy [60 g]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka pszenna [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • soda oczyszczona [0.5 łyżeczki]
  • wiórki kokosowe [0.5 szklanki]
  • sól

Przygotowanie:

Truskawki myjemy, miksujemy blenderem i przecieramy przez gęste sitko. Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą i szczyptą soli. Mikserem ucieramy olej z cukrem przez około 2 minuty, dodajemy jajko, miksujemy. Dodajemy przetarte truskawki i kokos. Miksujemy do połączenia składników. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Pieczemy w 175° przez około 25 – 30 minut (do „suchego patyczka”).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sernik z makiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta