Faszerowane jajka

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-04-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • majonez [6 łyżek]
  • koncentrat pomidorowy [2 łyżki]
  • szczypior [2 łyżki]
  • koncentrat barszczu czerwony [2 łyżki] (barszczu czerwonego w proszku)

Przygotowanie:

1. Ugotuj jajka na twardo. Obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj je z majonezem. Przypraw solą oraz pieprzem.

2. Podziel masę na 3 części. Do jednej dodaj koncentrat pomidorowy. Do drugiej barszcz czerwony. Do trzeciej posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj każde nadzienie i napełnij nimi połówki jajek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jajecznica ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem