Sernik z kokosem

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2012-04-08
  • Sernik z kokosem

Składniki:

  • herbatniki [150 g]
  • masło [100 g]
  • masło [100 g]
  • jajka [5 szt.] ((4 BIAŁKA ZOSTAW DO PRZYGOTOWANIA BEZY))
  • mąka ziemniaczana [2 łyżki]
  • cukier puder [1.5 szklanki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • białko z jajka [4 szt.]
  • cukier [1 szklanka]
  • wiórki kokosowe [100 g]
  • ser twarogowy [1 kg] (mielony)
  • kisiel [1 op.] (cytrynowy)
  • mleko [2.25 szklanki] (gorące)

Przygotowanie:

1. Herbatniki pokruszyć, połączyć z masłem. Przygotowaną masą wylepić tortownicę. Zapiekać około 5 minut w 175 stopniach.
2. Twaróg, mleko, masło, jaja, kisiel, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, cukier waniliowy dokładnie zmiksować. Dodać bakalie. Masę wylać na herbatniki i piec około 1 godziny w 175 stopniach.
3. Białko ubić, dodać cukier i wiórki kokosowe. Rozłożyć masę na upieczonym serniku i zapiekać jeszcze 15 minut.
SMACZNEGO !!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sernik na zimno

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem