Mazurek kajmakowy

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy

Składniki:

Przygotowanie:

Porcja na 3 średniej wielkości blachy.

Mąkę posiekać z masłem i smalcem. Dodać jaja i cukier, posiekać. Amoniak wymieszać ze śmietaną, dodać do reszty składników. Zagnieść jednolite ciasto.

Rozwałkować na kształt kwadratu. Zawinąć boki.

Piec w temperaturze 160-170 st. z termoobiegiem, aż ciasto się zarumieni. Wyjąć z piekarnika i dobrze ostudzić.

Na ostudzone ciasto wyłożyć masę kajmakową, równomiernie rozsmarować.

Ozdobić bakaliami.

Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem