Jajka faszerowane pieczarkami

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane pieczarkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane pieczarkami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane pieczarkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • jajka [6 ]
  • cebula [1 szt.]
  • sól
  • pieprz
  • pieczarki [25 dag]
  • masło [1 łyżka]
  • majonez [2 łyżki]

Przygotowanie:

Jajka gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
Odlać wrzatek,zalać jajka zimną wodą i obrać ze skorupek.
Jajka przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka do miseczki.
Pieczarki oczyścić i zetrzec na tarce z dużymi oczkami .
Cebulę drobno posiekać.
Na patelni roztopić masło dodać pieczarki, cebulę ,doprawić do smaku sola,pieprzem,smazyc aż odparuje sok i ostudzić.
Żółtka rozgnieść widelcem,dodać pieczarki,majonez i wymieszać.
Farsz nakładać do szprycki do kremu i wyciskać rozetki do białek.
Farsz mozna równiez nałozyc małą łyżeczką.
Jajka ułożyć na półmisku i udekorować.
SMACZNEGO!!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • kiniaa233, 2012-04-11 10:34:43
    kiniaa233
    Polecam wybróbowac przepis ,naprawdę smaczne.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem