Wielkanocna babka cytrynowo-żurawinowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocna babka cytrynowo-żurawinowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocna babka cytrynowo-żurawinowa

Składniki:

Przygotowanie:

1. Jajka utrzeć z cukrem na kogiel-mogiel
2. Dodać skórkę i sok z cytryny
3. Wymieszać mikserem i nie przerywając dodać olej, wymieszane mąki z proszkiem. Na sam koniec dosypać żurawinę i wymieszać łyżką.
4. Wylać do formy na babkę i piec 175 stopniach do suchego patyczka około 1 h 15 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem