Faszerowane jajka tuńczykiem i ogórkiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka tuńczykiem i ogórkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka tuńczykiem i ogórkiem

Składniki:

  • jajka [6 szt.] (ugotowanych na twardo)
  • tuńczyk [1 op.] (w oleju)
  • ogórek kiszony [2 szt.]
  • żółtko z jajka [2 szt.]
  • serek topiony [1 ] (trójkącik)
  • majonez
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo.
Przekrawamy na pół, wyjmujemy 3 żółtka i mieszamy z serkiem i majonezem oraz odsączonym tuńczykiem do odpowiedniej konsystencji (łatwej do nakładania, ok. 2 łyżek) doprawiamy pieprzem i dodajemy ogórki pokrojone w drobną kostkę. Całość mieszamy. Napełniamy jajka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jajko w chmurce

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem