Pieczarkowe jajeczka wielkanocne

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarkowe jajeczka wielkanocne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarkowe jajeczka wielkanocne

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i zdjąć skorupki. Przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę udusić na łyżeczce masła, dodać pieczarki i dusić kilka minut. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać wystudzone pieczarki i łyżkę majonezu. Przyprawić pieprzem i solą. Nadziać białka. Z pozostałego majonezu, szczypiorku i połowy opakowania sosu koperkowo-ziołowego zrobić sos, wlać na środek półmiska, wokół ułożyć jajka i udekorować.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem