Pieczarkowe jajeczka wielkanocne

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarkowe jajeczka wielkanocne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarkowe jajeczka wielkanocne

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • pieczarki [10 dag]
  • sól
  • pieprz
  • cebula [1 szt.] (mała)
  • masło [1 łyżeczka]
  • majonez [6 łyżek]
  • sos koperkowo-ziołowy [1 op.]
  • szczypior

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i zdjąć skorupki. Przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę udusić na łyżeczce masła, dodać pieczarki i dusić kilka minut. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać wystudzone pieczarki i łyżkę majonezu. Przyprawić pieprzem i solą. Nadziać białka. Z pozostałego majonezu, szczypiorku i połowy opakowania sosu koperkowo-ziołowego zrobić sos, wlać na środek półmiska, wokół ułożyć jajka i udekorować.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Biryani z kurczakiem i zielonym groszkiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem