Jajka faszerowane łososiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane łososiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane łososiem

Składniki:

  • jajka [5 szt.] (ugotowane na twardo)
  • łosoś [100 g] (wędzony)
  • papryka czerwona [1 szt.] (potrzebne jest 1/4 sredniej papryki)
  • sól [1 szczypta] (do smaku)
  • pieprz cytrynowy [1 szczypta] (do smaku)
  • majonez [1 łyżka] (czubata)
  • cytryna [1 łyżeczka] (soku z cytryny)

Przygotowanie:

Jajka ugotowac, ostudzić, obrać i kazde z nich przekroic na pół. Delikatnie wyciagnąc żółtko, rozkruszyc je i wrzucic do miseczki. Łososia pociac w drobna kosteczke (jeden plasterek zostawic do dekoracji) dodac do żółtek. Paprykę posiekac w drobniutką kosteczke, dodac do żóltek. Wszystko razem wymieszać dodać majonez i sok z cytryny doprawic solą i pieprzem. Napełniać otwory po wyciagniętych zółtkach udekorować plasterkami lososia i posiekanej papryki można dodać po gałązeczce koperku Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka jajeczna z chrzanem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką