Czerwone jajka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czerwone jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Czerwone jajka

Składniki:

  • buraki czerwone [1 kg]
  • jajka [10 szt.] (ugotowane na twardo)
  • bulion drobiowy
  • liście laurowe [3 ]
  • ziele angielskie
  • pieprz czarny
  • goździki
  • ocet
  • sok cytrynowy
  • cukier

Przygotowanie:

Buraki ugotować w łupinkach. Ugotowane obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, włożyć do bulionu, dodać przyprawy, gotować. W trakcie gotowania dodać sok z cytryny i trochę octu. Ale trzeba uważać aby ocet nie zabił smaku buraków.
Do słoika włożyć obrane jajka i zalać zalewą. Odstawić na dwa, trzy dni.
Podawać z majonezem z wasabi i cukrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Salmonella - objawy zatrucia

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta