Wielkanocne Jajka z Mięsnym Musem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2012-04-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocne Jajka z Mięsnym Musem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocne Jajka z Mięsnym Musem

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo ( gotować 10 min. ), zalać zimną wodą, by skorupki z łatwością oczyścić. Filet kurczaka zalać wodą, zagotować, gotować 15 min. wyłączyć, odcedzić wodę i ostudzić - włożyć do malaksera, dodać jogurt, majonez, drobno pokrojoną cebulkę, pieprz i sól - zmiksować na gładki mus. Do musu dodać pokrojone w drobniutką kostkę ogórki, wymieszać dokładnie łyżką - schłodzić w lodówce ok. 10 min.
Jajka obrać ze skorupek, po przekrajać wzdłuż na połówki, na każdą połówkę, za pomocą szprycy, wykładać mus, udekorować odsączonymi kaparami i posypać obficie drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe