PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!

autor: , kategoria: pasty, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA Z WĘDZONEGO BOCZKU I JAJKA!

Składniki:

  • jajka [8 szt.]
  • boczek wędzony [70 dag] (surowy)
  • cebula biała [1 szt.] (duża)
  • musztarda [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Przygotowanie:

Boczek gotujemy do miękkości, około 40 min.
Jajka gotujemy na twardo, stydzimy i obieramy.
W maszynce do mięsa mielimy gotowy boczek i jajka.

Cebulę siekamy i dodajemy do reszty.
Doprawiamy musztardą, solą i pieprzem.

Podajemy z ciemnym pieczywem, papryką konserwową i ogórkami kiszonymi..

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Śniadanie na wynos 03 maliny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem