Migdałowy mazurek

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowy mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowy mazurek

Składniki:

Przygotowanie:

Do miski wrzućić zmielony migdały i dodaj do nich dwa jajka. Następnie dosyp kardamonu i, jeśli jest taka potrzeba, odrobinę cukru. Masę wyłóż na blaszkę wyścielona papierem do pieczenia. Posiekaj bakalie i zmieszaj je z otrębami. Tak przygotowana mieszankę wysyp na ciasto i rozprowadź. Mazurek powinien się piec przez około kwadrans, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem