Migdałowy mazurek

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowy mazurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowy mazurek

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki zmielonych migdałów 2 jabłka 3 średniej wielkości jaja szklanka bakalii 1/5 otrębów kardamon, cukier do smaku
  • migdały ; jabłka ; bakalie

Przygotowanie:

Do miski wrzućić zmielony migdały i dodaj do nich dwa jajka. Następnie dosyp kardamonu i, jeśli jest taka potrzeba, odrobinę cukru. Masę wyłóż na blaszkę wyścielona papierem do pieczenia. Posiekaj bakalie i zmieszaj je z otrębami. Tak przygotowana mieszankę wysyp na ciasto i rozprowadź. Mazurek powinien się piec przez około kwadrans, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piernik świąteczny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką