Pieczeń rzymska

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń rzymska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń rzymska
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń rzymska
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczeń rzymska

Składniki:

  • mięso mielone [1.5 kg] (Pieczeń rzymska )
  • jajka [6 szt.] (Pieczeń rzymska )
  • czosnek [4 ząbki] (Pieczeń rzymska )
  • cebula [1 szt.] (Pieczeń rzymska )
  • sól [1 szczypta] (Pieczeń rzymska )
  • pieprz [1 szczypta] (Pieczeń rzymska )
  • bazylia [1 łyżka] (Pieczeń rzymska )
  • bułka tarta [3 łyżki] (Pieczeń rzymska )
  • maka ziemniaczana [2 łyżki] (Pieczeń rzymska )
  • oliwa z oliwek [2 łyżki] (Pieczeń rzymska )
  • boczek [10 dag] (Pieczeń rzymska )

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami. Bardzo dobrze mieszamy.Dwa surowe jajka wbijamy do mięsa i ponownie mieszamy.Po wyrobieniu ciasta formujemy owalnie i nadziewamy w środku po 2 ugotowane jajka.Przekładamy do blachy wysmarowanej olejem.Boczek kroimy na plasterki i układamy na wierzch pieczeni.Pieczemy w temp. 190 stopni przez 60 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 05 - nerkowce

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką