rolada szpinakowo - łososiowa przepyszna

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • rolada szpinakowo - łososiowa przepyszna

Składniki:

  • szpinak opakowanie
  • chrzan 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 żyżeczka
  • jajka 4
  • serki topione almette 2 sztuki
  • łosoś w plastrach 400 g

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, chrzan lub czosnek, sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno.
Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną
papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestygnięty placek smarujemy
serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.Zwijamy jak roladę i zawijamy
ściśle w folię do żywności.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
A to moja propozycja podania ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Rolada z indyka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe