Nadziewana kartofelka

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewana kartofelka

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i umyć.Wydrążyć środki ziemniaczków spiralką.Marchewkę obrać,umyć i pokroić w talarki. Przygotować farsz: Ugotować ryż.Mięso mielone wrzucić do miski.Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie lub w mleku,odcisnąć i dodać do mięsa mielonego. Lekko ostudzony ryż przełożyć do miski z mięsem mielonym i bułką.Cebulę i czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Całość wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki posiekać i również dodać do farszu.Na koniec dodać całe jajko wszystko dokładnie wymieszać.Farszem nadziewać ziemniaczki.Układać w blaszce z dodatkiem oleju .Oprószyć przyprawą.Marchewkę pokrojoną w talarki wrzucić do zapiekania z ziemniaczkamiPodlać szklanką wody.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok 60 minut w 180 stopniach.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem