Drobiowe roladki ze szpinakiem

autor: , kategoria: z drobiu, Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki ze szpinakiem

Składniki:

  • cebula [1 szt.] (Drobiowe roladki )
  • czosnek [1 ząbek] (Drobiowe roladki )
  • pieczarki [15 dag] (Drobiowe roladki )
  • ser żółty [15 dag] (Drobiowe roladki )
  • polędwica [4 plastry] (Drobiowe roladki )
  • jogurt naturalny [2 łyżki] (Drobiowe roladki )
  • sól [1 szczypta] (Drobiowe roladki )
  • pieprz [1 szczypta] (Drobiowe roladki )
  • gałka muszkatołowa [1 szczypta] (Drobiowe roladki )
  • pierś kurczaka [2 szt.] (Drobiowe roladki)
  • szpinak [1 op.] (mrożony, Drobiowe roladki)
  • papryka (przyprawa) [1 szczypta] (ostra, Drobiowe roladki)
  • olej [4 łyżki] (Drobiowe roladki)

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić .Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak rozmrozić. Cebulę, czosnek i pieczarki obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zasmażyć cebulę z czosnkiem. Przełożyć na talerzyk. Następnie zasmażyć pieczarki. Odstawić. Na drugiej patelni zasmażyć rozmrożony szpinak przyprawiając solą, pieprzem, gałką muszkatołowa oraz papryką. Dodać pieczarki oraz cebulę .Wymieszać. Pod koniec dodać jogurt naturalny i dokładnie połączyć wszystko ze sobą. Ser pokroić w plastry. Na filet z kurczaka wyłożyć masę szpinakową, następnie ser i polędwice. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię aluminiową na kształt cukierka. Zrobić w ten sposób cztery porcje. Do blaszki wlać olej i wyłożyć roladki. Folię delikatnie ponakłuwać. Piec w piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu polać sosem powstałym z pieczenia.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Roladki z ogórka

Komentarze

  • pannajoanna71, 2014-03-02 18:39:51
    pannajoanna71
    0
    Przepyszne roladki! Zrobiłam je dzisiaj na obiad. Mama stwierdziła, że nadają się jako potrawa na przyjęcie ;-) Dziękuję za przepis, będę z niego często korzystać.
  • KarolinaK, 2014-03-04 16:13:38
    KarolinaK
    Ale ciekawy przepis. Musze wyprobowac. Jak nie dzis to w weekend
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe