WIELKANOCNY ZAJĄCZEK

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-12
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! WIELKANOCNY ZAJĄCZEK
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! WIELKANOCNY ZAJĄCZEK

Składniki:

  • jajka [1 szt.] (ugotowane na twardo)
  • koperek [1 szt.] (świeży)
  • ziele angielskie [2 szt.]
  • goździki [1 szt.]
  • ogórek zielony [3 plastry] (do dekoracji)

Przygotowanie:

Obcinamy dolną część jajka, tak aby stało stabilnie. Z obciętej
części jajka wykrawamy uszy zajączka. Nacinamy nożem jajko, w
miejscach, w których chcemy osadzić uszy i w otworkach umieszczamy małe
kawałki jajka-uszy. Wykałaczką robimy dziurki w miejscach oczek i
umieszczamy w nich ziarenka ziela angielskiego. Niżej wkładamy
goździk-nosek. Podobnie postępujemy z wąsikami, które robimy z
gałazkę koperku. Zajączka usadzamy na plasterkach ogórka, lub innej zieleninie :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Gruszki pieczone w miodzie z jogurtem i granolą

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką