Faszerowany udziec z indyka

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowany udziec z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

1.Udziec z indyka rozkroić aby powstał duży płat ,lekko utłuc tłuczkiem do mięsa.
2.Wszystkie składniki marynaty zagotować,ostudzić.
3.Składniki farszu połączyć ze sobą,doprawić solą i pieprzem.
4.Mięso posmarować farszem i zwinąć
5.Mięso obwiązać nicią,włożyć do rękawa do pieczenia,wlać do środka marynatę,zamknąć klipsem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
6.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec około 2 godzin w temp. 180 stopni.
7.Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw,wtedy mięso ładnie się przyrumieni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe