Jajka faszerowane bazyliowym pesto z kaparami i chili

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy , dodano: 2012-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane bazyliowym pesto z kaparami i chili
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jajka faszerowane bazyliowym pesto z kaparami i chili

Składniki:

  • jajka [3 szt.]
  • pesto genovese [3 łyżeczki]
  • kapary [1 łyżeczka] (posiekane)
  • musztarda [0.5 łyżeczki]
  • majonez [0.5 łyżeczki]
  • pieprz [1 szczypta]
  • chili (przyprawa) [1 szczypta]
  • natka pietruszki [0.25 pęczka] (do dekoracji)

Przygotowanie:

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka. Doprawiamy pieprzem. Następnie nakładamy farsz na białka i oprószamy odrobiną chili. Dekorujemy talerz natką pietruszki i podajemy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Jajka faszerowane pikantne FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem